Wenkbrauwen

De mooiste wenkbrauwen vind je bij Cocon Cosmetics

Met permanente make-up maak je het een stuk mooier én makkelijker !

Wenkbrauwen zijn de kledinghangertjes van je gezicht. Zij bepalen voor een belangrijk deel de uitdrukking en zorgen voor expressie.
De wenkbrauwen zijn ook door de jaren heen een modeobject. In de jaren zestig moesten ze zo smal mogelijk zijn en nu is net als in de tachtiger jaren de vollere wenkbrauw weer helemaal in.

 

Welke wenkbrauwen heb jij? Zijn ze te klein, te dun, te kort, ongelijk of gewoon niet mooi? Misschien heb je er een litteken in zitten of heb je helemaal geen wenkbrauwen door veelvuldig epileren of door een haarziekte (alopecia)?
Wanneer jouw wenkbrauwen niet perfect zijn en je wilt dat juist graag, dan is een professionele permanente make-up behandeling de oplossing! Wanneer je al redelijk mooie wenkbrauwen hebt en wil je ze nog mooier hebben dan is ook een behandeling met permanente make-up een aanvulling.

Wij zijn specialisten in permanente make-up

Naar aanleiding van jouw wensen, de mogelijkheden en technieken, zoals hairstroke-, 3D techniek,  schaduw techniek (magic shading of ombre techniek) of microblading kan er altijd een mooie wenkbrauw bij je gezet worden die helemaal bij jou past.
Op deze pagina vind je tal van foto-voorbeelden en kan je zien dat er naar ieders gezicht en smaak een andere wenkbrauw gezet is.

Ga je voor professionaliteit, kennis en ervaring?  Dan ben je bij Cocon Cosmetics aan het juiste adres.

Het team van Cocon Cosmetics, allemaal volledig gediplomeerd, heeft al heel veel vrouwen en ook mannen, niet alleen uit de regio Den Haag en Rotterdam, maar uit heel Nederland van alle leeftijden gelukkig gemaakt met de perfecte wenkbrauwen. Niet voor niets zijn wij te gast geweest bij RTL Koffietijd. Wij geven uitgebreid advies over de techniek en de kleur die voor jou geschikt zal zijn.

Door zeer zorgvuldig voor te tekenen en de mogelijkheden te bespreken is de behandeling niet eng. Samen met een goede voorbehandeling van de wenkbrauwen vooraf en verzorging tijdens de behandeling, is het zetten van permanente make-up bij Cocon Cosmetics niet pijnlijk!

Doordat wij ons helemaal gespecialiseerd hebben in het zetten van permanente make-up en daarin heel veel ervaring hebben, zijn wij een druk bezette salon. Hierdoor bestaat de kans dat je niet à la minuut bij ons een afspraak kan maken. We hopen dat je, wanneer je een afspraak wilt maken, daar begrip en geduld voor hebt. Wij  garanderen kwaliteit en zijn pas tevreden wanneer jij dat ook bent.

Permanente make-up technieken

Alle onderstaande technieken, ook in combinatie met elkaar, kunnen worden toegepast door onze specialisten. Voor jou bestaat dus altijd de mogelijkheid voor een perfecte wenkbrauw, wanneer je een advies en behandeling bij Cocon Cosmetics afspreekt.
Iedereen moet weten dat bij alle technieken in de huid gewerkt wordt, waardoor een soort schaafwondje ontstaat. Na de behandeling krijg je een mapje mee met daarin onze folder en een uitgebreide nazorginstructie. Ook krijg je producten mee om de wenkbrauwen te verzorgen na de behandeling. 

De meegegeven nazorginstructie moet goed opgevolgd worden.
Door genezing laten er na ongeveer 6 á 9 dagen kleine korstjes los. Dan is de wenkbrauwkleuring nog niet optimaal. Na een week of vier is pas het resultaat te beoordelen. Tussen de zes en negen weken na de eerste behandeling zien we je weer terug  voor een nabehandeling om de wenkbrauwen te perfectioneren. Ook hierna moeten de wenkbrauwen weer de zorg en tijd krijgen om mooi te genezen.

permanente make up wenkbrauwen

Hairstroke techniek

Bij deze techniek wordt met een de permanente make-up-machine ragfijne streepjes in de huid gekrast in de kleur en vorm van haartjes in de wenkbrauw. Eenmaal genezen moet je goed kijken of de haartjes echt zijn of niet. Bij alleen hairstroke-wenkbrauwen is de wenkbrauw licht doorschijnend doordat tussen de strokes de huid nog te zien is. Na een eerste behandeling is na genezing vaak de scherpte van de strokes een stuk minder en is de bijbehorende perfectiebehandeling meestal nodig om de wenkbrauw echt mooi te maken. Om meer diepte in de wenkbrauw te krijgen, kan dan met een andere kleur pigment gewerkt worden. Door bij de tweede behandelingen de strokes te intensiveren worden de hairstrokes duidelijker. Maar je kan ook kiezen om tussen de hairstroke weer nieuwe strokes te plaatsen waardoor de wenkbrauw het meest natuurlijk ingevuld wordt en lijkt op de 3D wenkbrauw.

3D (nano)techniek

Simpel gezegd is deze techniek een compacte hairstroke-techniek. Ook deze methode wordt met de permanente make-up-machine gedaan. Er worden kortere hairstrokes in de oorspronkelijke haargroeirichting dicht bij elkaar te gezet. Er kan met verschillende kleuren pigment gewerkt worden en ook kunnen de strokes oppervlakkig en wat dieper in de huid gezet worden. Hierdoor wordt de pigmentatie levensecht. Waar nodig worden de strokes dicht bij elkaar of juist wat verder uit elkaar als het lichter of donkerder moet worden. Dit is een prachtige manier om een wenkbrauw perfect te krijgen. Bij de nano-techniek wordt er gewerkt met een fijnere naaldmodule. Het effect is ragfijn na genezing dus ook soft. Na zes weken worden tijdens de bijbehorende perfectiebehandeling de puntjes nog even op de i gezet.

permanente make up wenkbrauwen
permanente make up wenkbrauwen

Schaduw techniek

Deze techniek is te onderscheiden in de ombré techniek en powder brows. Vroeger werd deze methode gebruikt om de wenkbrauw in te kleuren. Meestal was de kleur donkerder dan de eigen wenkbrauw. Na die behandeling leek het alsof de wenkbrauwen met een potlood waren ingekleurd. Maar jammer genoeg werd de pigmentatie vaak te diep gezet, waardoor de pigmentatie een tatoeage werd waarvan de kleur verkleurde naar een onnatuurlijke kleur.
Helaas heeft deze verkeerde manier van zetten een tijd lang een slechte reputatie gegeven aan permanente make-up. Maar de tijden veranderen en gelukkig ook de pigmenten en technieken. Want wanneer deze techniek op de juiste wijze met de juiste pigmentkleur wordt aangebracht is het een prachtige methode om een bestaande wenkbrauw te perfectioneren. Bij deze methode wordt met een de permanente make-up-machine het kleurpigment in de huid gepoetst. Zo ontstaat er een mooie schaduw onder de eigen wenkbrauw. Hiermee kan ook van licht naar donker gewerkt worden. Dit gebeurt bij de ombre- en magic shading techniek. Omdat de gehele huid onder de wenkbrauw behandeld is, kan na genezing te zien zijn dat de kleur nog niet overal egaal is. Na zes weken volgt de perfectiebehandeling om deze lichte plekjes verder in te vullen. Er kunnen dan ook nog hairstrokes over de pigmentatie gezet worden waardoor er ook een 3D resultaat ontstaat. Dit is de manier zoals bij Cocon Cosmetics oude pigmentaties opgefrist worden.

Combinatietechniek

Deze procedure is het beste van beide werelden, wanneer je hairstrokes aan het begin van de wenkbrauw kunt combineren om het er zacht uit te laten zien en dan langzaam in de schaduw laten overlopen bij de boog en staart van de wenkbrauw voor een meer gedefinieerde, volle look.

permanente make up wenkbrauwen

Opfrisbehandelingen wenkbrauwen

 

Oude of  mislukte permanente make-up kan door ons met één van de bovenstaande technieken opgefrist of aangepast worden. Zie ook correctie behandelingen.

Wij adviseren je om ieder jaar de wenkbrauwen op te laten frissen door middel van een uitgebreide nabehandeling. Wij proberen onze klanten hier jaarlijks aan te herinneren met een SMS bericht.

De opfrisbehandeling is één behandeling die lijkt op de aller eerste behandeling. Maar omdat het model al bepaald is gaat deze behandeling veel vlotter en is een extra nabehandeling vaak niet nodig. Daar is dan ook de prijs naar. Deze behandelingen moeten dan binnen de 1, 2 of 3 jaar gebeuren. Natuurlijk kan er op jouw verzoek een extra nabehandeling plaatsvinden maar hier zijn extra kosten aan.

Voorbeelden wenkbrauwen

permanente make up wenkbrauwen
permanente make up wenkbrauwen
permanente make up wenkbrauwen
permanente make up wenkbrauwen
permanente make up wenkbrauwen

Voor de behandeling

permanente make up wenkbrauwen

Na de behandeling

permanente make up wenkbrauwen

Voor de behandeling

permanente make up wenkbrauwen

Na de behandeling

permanente make up wenkbrauwen

Voor de behandeling

permanente make up wenkbrauwen

Na de behandeling

permanente make up wenkbrauwen
permanente make up wenkbrauwen
permanente make up wenkbrauwen
permanente make up wenkbrauwen
permanente make up wenkbrauwen
permanente make up wenkbrauwen
permanente make up wenkbrauwen
permanente make up wenkbrauwen
permanente make up wenkbrauwen
permanente make up wenkbrauwen
Informatie over Permanente Make-up behandelingen
Wat zijn de prijzen van Permanente Make Up Wenkbrauwen
Hairstrokes, 3D-nano techniek, Schaduw- en Microblading behandelingen M/V € 445,00

 

Perfectiebehandeling

Nabehandeling na de eerste behandeling met Permanente Make-up, wenkbrauwen, eyeliners en lipbehandeling heet “perfectiebehandeling”. Deze behandeling is altijd inbegrepen in de prijs van de eerste behandeling, mits deze binnen 9 weken plaatsvindt. De kosten van uw PMU-behandeling rekent u af bij de eerste behandeling en er wordt met u een afspraak gemaakt voor controle van de permanente make-up met perfectiebehandeling na 6 á 9 weken. Na deze perfectiebehandeling moet u zelf, binnen 6 weken, aangeven of u nog een extra nabehandeling wenst. Deze nabehandeling zit niet in de prijs inbegrepen. Alle extra nabehandelingen dienen binnen 6 weken na de laatste behandeling aangegeven te worden. Bij permanente make-up over een oude pigmentatie elders vandaan is ook deze extra nabehandeling niet kosteloos en kan de prijs van deze extra nabehandeling variëren naar gelang de hoeveelheid werk. (zie prijzen hieronder) Bij geen melding gaan wij ervan uit dat u tevreden bent over het resultaat en dat verdere nabehandeling(en) niet meer nodig is (zijn). Uw klanten-intakekaart wordt dan opgeborgen in ons archief. Indien u een wenkbrauw behandeling heeft ondergaan, dan sturen wij tijdig, binnen het jaar na de behandeling per sms een herinnering voor een opfrisbehandeling. Aan deze herinnering-service kunnen geen rechten ontleend worden. 

Opfrisbehandelingen Permanente make-up

Wenkbrauwen gedaan met PMU blijven het mooist wanneer u ze regelmatig laat “opfrissen”. Ons advies is dit jaarlijks te doen. Alle andere PMU behandelingen variëren qua vervaging. Eyeliners gaan vaak 2 tot 8 jaar mee (afhankelijk van de gebruikte kleur) en lip pigmentatie meestal zo’n 2 jaar. In de prijzen van de opfrisbehandelingen zitten geen gratis perfectiebehandelingen begrepen.

Prijzen opfrisbehandelingen
Wenkbrauwen binnen 1 jaar na de eerste behandeling of laatste opfrisbehandeling € 125,00
Wenkbrauwen voor 1,5 jaar na de eerste behandeling of laatste nabehandeling € 175,00
Wenkbrauwen tussen 1,5 en 2 jaar na de eerste behandeling of laatste nabehandeling € 220,00
Wenkbrauwen tussen 2 en 3 jaar na de eerste behandeling of laatste nabehandeling € 320,00
Extra nabehandelingen na een opfrisbehandeling of perfectiebehandeling € 49,50
Nabehandelingen na een perfectiebehandeling over oude pigmentatie elders vandaan v.a. € 49,50 – € 110,00
Nabehandeling correctiebehandeling Permanente make-up v.a. € 49,50 – € 155,00
Toeslag wijzigingen aan het model of andere techniek van de wenkbrauwen bij een opfrisbehandeling € 49,50

Bij sterk vervaagde wenkbrauwen adviseren wij u deze opnieuw op te laten zetten

met de service van een gratis perfectiebehandeling

€ 445,00

     Prijzen per 1 juli 2023. Prijswijzigingen voorbehouden.

 

Nazorginstructies Permanente Make-up

Voordat de eerste permanente make-up behandeling plaatsvindt laten we je een intakeformulier invullen en ondertekenen. Als je het wenst worden de te behandelen plekken vooraf met een laagje verdovende emlacreme ingesmeerd. Het is handig om alvast je haar te wassen voordat je komt voor een behandeling omdat de pigmentatie gedurende de genezing absoluut niet nat mag worden.

Je permanente make-up  wordt na alle uitleg en pas nadat het voorgetekend is met de uiterste zorg en zo hygiënisch mogelijk aangebracht. Om het optimale uit de behandeling te halen zal je tijdens de genezing  zorgvuldig en schoon met de behandelde huid moeten omgaan. Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van de Cosmetische Pigmentatie of Permanente Make-up heel belangrijk.

De genezingstijd van een Cosmetische Pigmenatie of Permanente Make-up bedraagt ongeveer 6 tot 9 dagen. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol. Iets langere genezingstijd is niet abnormaal. Direct nadat de korstjes eraf zijn is de kleur van de pigmentatie nog niet optimaal. De huid heeft nog ongeveer 3 á 4 weken nodig om de kleur van de pigmentatie goed op te nemen. Er is bijna altijd daarna een perfectiebehandeling nodig voor het beste resultaat. Deze perfectiebehandeling is direct na de behandeling al met je afgesproken.

 

 1. Raak de cosmetische tatoeage of permanente make-up na de behandeling zo min mogelijk aan met de handen. Wanneer dit toch noodzakelijk is wast ze dan eerst grondig.
 2. Na de behandeling zal er altijd wat wondvocht ontstaat. Dit mag je na een half uur en daarna ieder uur afnemen met de meegegeven wattenschijfjes die doordrenkt zijn met een milde desinfecterende ongeparfumeerde zeep.
 3. Bij kans op zwelling van de huid krijgt je altijd van ons een koud kompres mee naar huis. Om infectie te voorkomen moet je het kompres altijd voordat je het gaat gebruiken op de behandelde plek(ken) in een schoon boterhammenzakje doen met daar omheen een schone tissue. Verschoon het kompres opnieuw nadat deze in de vriezer is geweest en je verder wilt koelen.
 4. In sommige gevallen geeft de specialist je persoonlijke tips voor de nazorg. Volg deze tips op want ze zorgen voor het beste eindresultaat.
 5. Houd de behandelde plek(ken) tijdens de genezing droog. Met douchen ook uitkijken voor condens want daar wordt de pigmentatie ook nat van.
 6. Vermijd tijdens het genezingsproces ook contact met zwemwater (chloorzwembaden, bubbelbaden, natuurlijk zwemwater). Maak tevens geen gebruik van sauna of stoombad.
 7. Het is heel belangrijk dat je niet krabt aan behandelde huid. De korstjes moeten er vanzelf afvallen.
 8. Draag geen pleisters of verband. De cosmetische pigmentatie of permanente make-up moet aan de lucht kunnen genezen.
 9. Breng vooral geen geval cosmetica aan op de wond gedurende de genezing. Geen foundation, poeder of mascara etc.
 10. Druppel geen wonddesinfectiemiddelen zoals Sterilon of Betadine op de behandelde plek(ken).
 11. Na genezing gaan kleine korstjes loslaten. De pigmentatie komt daar lichter en smaller onder vandaan. De kleur van de pigmentatie heeft nog een week of 4 de tijd nodig om op kleur te komen.
 12. Stel de behandelde plek(ken) tijdens de genezingstijd niet bloot aan zon of zonnebank (ook niet met een zonnebrandmiddel). Pas nadat de korstjes eraf zijn, na de genezingstijd kan je in de zon of onder de zonnebank wanneer je op de cosmetische pigmentatie of permanente make-up met een wattenstaafje altijd een laagje zonnecreme met een hoge beschermingsfactor. (factor 50)
 13. Pas wanneer de korstjes vanzelf losgelaten zijn mag  je de behandelde plek(ken) insmeren met de door ons meegegeven Bepanthen zalf. Dit is één van de door de GGD goedgekeurde producten die je kan vinden op de site LCHV onder richtlijnen voor tattoeëren en pmu menu aftercare zalven.
 14. Alle eerste behandelingen worden na 6 weken indien nodig nabehandeld. Dan is dezelfde nazorg weer van toepassing.
 15. Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pussen, kleurveranderingen van de wond of bij aanblijvende pijn altijd contact op met de huisarts en breng ons ook op de hoogte van de bevindingen van de arts.
 16. Voor alle duidelijkheid wijzen wij je erop dat bij het niet nakomen van deze nazorginstructies je zelf verantwoordelijk bent voor het uiteindelijke resultaat en komen alle aansprakelijkheden te vervallen.

Permanente Make-up of Cosmetisch pigmentatie gaat door de tijd vervagen en kan door ons weer opgefrist worden. Wenkbrauwen zo rond 1 á 2 jaar, eyeliners en lippen meestel na 3 á 4 jaar. Opfrisbehandelingen van permanente make-up na verloop van tijd hebben dezelfde nazorg. Wij helpen je door middel van een email herinneren dat het tijd is wordt voor een opfrisbehandeling. Deze behandelingen zijn een stuk voordeliger van prijs dan de eerste behandeling en worden met dezelfde zorg en kundigheid uitgevoerd.

Maak een afspraak voor een vrijblijvend infomatie consult.

Volg ons:

De mooiste permanente wenkbrauwen van de regio Rotterdam, Den Haag en omgeving.